Blog Image

MyCoach by Aundrup

Emner

Kærlighed
Motivation
Forandring
Vi mennesker

Føler du dig set, hørt og anerkendt som ledig?

Motivation Posted on Sat, January 24, 2015 12:44:59

Føler du dig set, hørt og anerkendt som ledig?

Her tænkes ikke kun på systemets tilgang til dig som ledig, men i høj grad hvordan dit netværk, din familie og venner ser, hører, støtter og anerkender dig i din situation som ledig.

En ledig er ikke en spedalsk person vi skal behandle som noget særligt, en ledig er et helt almindeligt og normalt fungerende menneske, der i en periode har et ekstra behov for, at blive set, hørt, støttet og anerkendt.

Det er et helt normalt fænomen, at ledige rammes af stres og manglende selvværd efter en periode som ledig og derfor har et større behov for netop netværkets støtte i denne periode.

Idet de fleste ledige ikke selv har valgt deres situation men er blevet bragt i den af forhold uden for egen kontrol, vil den ledige formentlig skulle igennem faserne; chok, vrede og ulykkelig før du kommer frem til accept af situationen.
I denne fase oplever jeg rigtig mange får lige præcis støtte og bliver hørt, der trøstes og gives gode råd, samt motiveres med ordene “du skal nok finde noget nyt, du er så god” eller lign. Det er skønt for den person der i sådan en periode oplever, at der er mennesker omkring en, som støtter og bare er der, fordi det har du brug for.

Men, mine erfaringer viser, at det varer desværre ikke så længe førend, at du igen står alene med udfordringen, at skabe ny beskæftigelse.

Du står ikke kun alene med din udfordring, du står også alene med de følelser der rumler i dit hoved, din jagt efter den nye og givende beskæftigelse, tankerne om økonomien, det flossede selvværd, det at du føler dig sat udenfor og den uforståelige følelse af at være kasseret og ikke kunne bruges.
Her oplever jeg mange ledige har deres største udfordring og her er det MyCoach by Aundrup med workshops forløbet “Den Røde Tråd” vil sætte fingeren på din situation og skabe en motivation og strategi sammen med dig, så du kan komme tilbage og blive den bedste udgave af dig i din jobsøgning.

Jeg ved at netværk virker, jeg tror på netværket i enhver situation. Hvis ikke netværket er din støtte der ser, hører og anerkender dig nu, må det vækkes og du må vise dem, at det er deres hjælp der vil føre dig frem mod målet.

Du har selv et stort ansvar for, at dette skal lykkes og du skal, inden du masserer dit netværk, finde den bedste profil frem af dig, du skal kunne stille op i enhver forsamling og fortælle hvorfor netop de personer der er tilstede skal lytte til dig.
Du skal have et budskab, men ikke bare et budskab der siger “skaf mig et job”, nej et budskab der er klart og tydeligt, således at lytterne præcis ved hvad de kan gøre for dig, hvilke kontakter der skal aktiveres og hvilke døre der skal forsøges åbnes.
Netværk er også din familie, venner bekendte, ja alle du har i din omgangskreds eller tidligere har været i kontakt med.

Mange har sagt til mig igennem tiden, netværk er kun noget direktører og andre ledende personer har. For at modbevise disse påstande har jeg på mine workshops demonstreret hvordan et netværk hurtigt kan udbygges og hvor effektivt det er.
I en workshop jeg afholdte med 20 ledige på kontanthjælp, påstod jeg over for disse mennesker, at hvis de alle kendte 100 personer ville vi alle have et nyt netværk på 2.000 personer i løbet af kort tid, det krævede at de alle kunne og ville præsentere sig selv foran forsamlingen, så vi alle fik kendskab til den enkeltes kompetencer, ønsker, rådighed geografisk og personlighed. På 3. dagen var der skabt 3 møder for 3 af deltagerne i workshoppen, som havde udgangspunkt i, at der kunne være en job åbning inden for deres fagområde.

Workshops forløbet “Den Røde Tråd” åbner også muligheder for dig og giver dig mulighed for udbygning af dit netværk, som måske lige er det der mangler for, at du kommer tilbage i beskæftigelse. (læs mere om forløbet på www.aundrup.dk/ledig.html)

Mit netværk er også dit netværk, hvis jeg ved hvem du er, hvad du brænder for, hvilke mål du har samt dine personlige og faglige styrker.

MyCoach by Aundrup
HenrikNy Strategi i din jobsøgning

Motivation Posted on Thu, January 08, 2015 12:34:36

Hvordan skaber du en ny strategi i din jobsøgning, og fjerner tilstanden af frustration ?

MyCoach by Aundrup har en strategi der tager udgangspunkt i dig som menneske og hvilket ønske du har til din beskæftigelse.

Jeg tror på, at den skarpe og præcise profil, indeholdende dine kompetencer, talenter, personlighed og passion, har bedre chancer for at finde den beskæftigelse du ønsker, fremfor den tilrettede profil der skyder med spredhagl efter andres manuskript.

Det er min tro og filosofi, der bygger på erfaringer fra mit virke som erhvervsleder, som karriere coach og vejleder i et beskæftigelsescenter i Københavns Kommune samt private klienter.

Jeg vender søgningen på hovedet fordi jeg tror på det giver det bedste resultat, for dig og din kommende arbejdsgiver.

Du kender udemærket til hvordan din hverdag er i dag, du tjekker indbakken for nyhedsmails fra diverse jobportaler og venners søde henvisninger til et jobopslag de har set, som lige kunne være dig. Du er ved at være lidt træt af dette. Du gør det mere af pligt end af lyst, drevet af motivation og stærk tro på i dag sidder den der. Du oplevede det garanteret ret hurtigt i din ledighedsperiode, hvis du efterrationaliserer lidt på den tid der er gået siden første ledighedsdag.

Men ud med de tanker, der er kun en vej mod målet og det er fremad.

Normalt kigger du hver dag på diverse jobportaler omkring job inden for dine valgte søgekriterier. Finder du et job der kunne interessere dig, begynder du straks at se dig ind i profilen. Du tænker garanteret at de 90 % kan du sagtens opfylde og de 10 der mangler skal du nok lære. Eller fokuserer du på de 10% du ikke opfylder og tænker “shit man” dem må jeg adressere og skrive mig ud af, så de forstår at jeg nok skal lære dette, således det ikke er en forhindring i at ansætte mig.

I begge tilfælde skriver du ikke til arbejdsgiveren i dit sprog, men i et sprog der forsøger at “please” arbejdsgiveren, således du vil blive udvalgt og få chancen for at komme til samtale.

I 9.5 tilfælde ud af 10 kommer du ikke i nærheden af, at gå videre og et afslag ligger i indboksen inden for de næste par dage.

Hvorfor?
Du skrev jo alle de ord ind som du analyserede dig frem til, at arbejdsgiveren ville læse. Du adresserede de punkter hvor du vidste dine kompetencer mangler lidt. Du udførte præcis det alle eksperter siger du skal gøre i forbindelse med en ansøgning.

Mit bud er, en profil med skarpe beskrevne kompetencer, der er autentisk og smager af personligheden i hver en sætning, fremstår som attraktiv og troværdig, hvilket giver arbejdsgiveren større viden om dig allerede i din ansøgning og hvis det matcher arbejdsgiverens smag og behov, vil du blive lagt i den rigtige bunke og være tættere dit ønske og mål om beskæftigelse.
I stedet for at finde jobopslag og matche din profil op i mod den profil du tolker der er beskrevet, udarbejder du din profil og finder de virksomheder/organisationer der har de stillingsbeskrivelser der matcher din profil og angriber beskæftigelses mulighederne derfra.

Tallene for jobskifte i Danmark varierer alt efter kilden, hvis vi blot holder fast i et lavt tal som udgangspunkt på 700.000 som det var ifølge Danmarks statistik i 2007/8 så betyder det rent faktisk at der er muligheder for ny beskæftigelse. De jobs er dem du skal ud og fange, og det gør du med en skarp profil og en rød tråd igennem alle faserne i dit arbejde med at finde varig beskæftigelse. Hold fast i din tro på egne kompetencer og hav fokus på motivation og energi.

Med ca. 200.000 ledige og 20.000 opslåede jobs, er det en næsten umulig opgave for den enkelte arbejdesgiver, at lave et ordentligt stykke arbejde i ansættelsesprocessen og vi kender alle de historier om den dårlige oplevelse en ansøger har haft i forbindelse med sin jobsøgning.

MyCoach by Aundrup – Workshop forløbet Den Røde Tråd.

Forløbet på de 8 workshops Den Røde Tråd, som er lavet til dig som ledig, tager udgangspunkt i, at få sat din autentiske profil på plads og skabe en sammenhæng igennem alle faserne af din proces med, at finde tilbage til varig beskæftigelse.

Faserne: profil og strategi – ansøgningen – cv’et – præsentation – netværk – samtalen – præsentation i større forum – netværk på de sociale medier

læs mere på www.aundrup.dk/ledig.html

Er du ledig og føler du ikke, at du har brug for et 8 ugers forløb, er du velkommen til at kontakte mig på 5136 9107 eller mycoach@aundrup.dk og høre mere om hvordan vi sammen kan lave et forløb der passer dine behov.

HUSK PÅ!

Det er en proces og tidslinjen er en elastik…..det lykkes vi ved bare ikke hvornår.

Lyder enkelt, det er det ikke, det er benhårdt arbejde og kræver stor disciplin af dig….hver dag.

Husk blot på, at 37 timers arbejdsuge også gælder for dig som ledig, så arbejd når du er på arbejde og hold fri når du har fri.

Det er Danmarks hårdeste beskæftigelse at være ledig.

HenrikFølelser og tanker som ledig

Motivation Posted on Mon, January 05, 2015 16:55:06

Som ledig, kender du garanteret disse tanker og følelser jeg beskriver her.

Du har sat dig ind i de gældende regler og retningslinjer for, hvad du som ledig er forpligtet til for at opnå din dagpenge/kontanthjælp. Du er på Jobnet og har opdateret dit cv. Du søger 2 jobs om ugen, ja du gør alt det du skal og mere til……

Efter et antal afslag kommer tankerne…..

Jeg gør virkelig hvad jeg kan for at komme i arbejde og jeg forstår ikke, hvorfor jeg ikke snart rammer den rigtige ansøgning, der giver hul igennem til samtalen.

Kommer jeg til bare samtale skal jeg nok få jobbet. Der skal jeg nok vise dem at jeg er den rette person til det job og vise dem, hvor meget jeg kan bidrage med.

Nu har jeg rettet det til, som sikkert ikke var godt nok sidste gang, nu sidder den altså bare i skabet.

Så bliver du igen kaldt til de obligatoriske samtaler i jobcentret og i a-kassen.

Begge steder oplever du, at de er meget fokuserede på, at du er aktiv og søger bredt.

Du fremviser din liste af søgte job, du fremviser din liste af afslag, du fremviser dine forskellige ansøgninger og de forskellige cv’er du efterhånden har fået udarbejdet. Du fortæller hvor meget du søger uden for dit eget fagområde og hvordan du er åben for geografiske forandringer.

Du kender det garanteret godt, du har efterhånden rettet dit cv til så mange gange, at du snart ikke kan genkende din egen profil. Du startede med din basis profil, undervejs i din jobsøgning bliver du sparret på smarte sætninger der er gode at have med i et cv. og samtidig skal cv’et jo også gerne ramme nogle af de sætninger som arbejdsgiveren har skrevet i jobopslaget og efterhånden er den basis profil du startede ud med blevet til en helt anden person.

Lige her får man lyst til at give lidt op. Lige her er det svært at se, hvordan skal jeg dog komme tilbage på sporet. Man opnår næsten en form for cv lede….og det er jo ikke underligt, for med al den energi du har lagt i alle dine ansøgninger og de håb, du har knyttet til hver gang du har afsendt ansøgningen har ikke givet det resultat, du så brændende ønsker dig.

Lige her har man bare lyst til, at nogen skaffer en det job man har så meget brug for. Motivationen er i bund og lysten til at starte forfra er virkelig svær at finde frem.

Det jeg har set i 100vis af tilfælde og efter at have lyttet til ledige som dig er, at du som ledig snart ikke kan finde ud af hvem du er mere, du føler du mister din identitet og profilen bliver mere og mere fjern fra udgangspunktet. Frustrationer og modstand opstår, du som ledig giver lidt op inden i, selvom du stadig forsøger at udvise mod udadtil.

Det er Danmarks hårdeste beskæftigelse at være ledig.

Anerkendes du som ledig for dette? Efter min mening ikke i det system der burde gøre det.

Det anerkendes ikke, at du bruger enorm energi, såvel fysisk som psysisk på, at finde ny beskæftigelse. Det anerkendes ikke, at du som ledig rent faktisk kan opleve stres grundet din ledighed.

Jeg tror på den der vil det lidt mere også opnår mere.

MyCoach by Aundrup har en plan (Den Røde Tråd), der er ikke job garanti men jeg lover dig, at din bevidsthed om, hvem du er skærpes og din motivation øges markant.

Det giver beskæftigelse på et tidspunkt, tidspunktet kommer når du er klar.

Henrik

www.aundrup.dk/ledig.htmlWorkshop

Motivation Posted on Tue, December 30, 2014 13:11:46

Workshop for ledige

Hent materiale og læs mere på
www.aundrup.dk/ledig.htmlNext »